Prodati državni zapisi vrijedni 6,2 milion eura

Bez autora
Jul 22 2012

Državni zapisi u vrijednosti od 6,2 miliona eura, sa prosječnom stopom prinosa od 5,47 odsto prodati su juče na drugoj godišnjoj aukciji. Ukupan iznos druge aukcije 91-dnevnih zapisa bio je 6,7 miliona eura, a prema rezultatima aukcije objavljenim na sajtu Centralne banke, ukupan iznos podnijetih i prihvaćenih ponuda bio je 6,2 miliona eura. Rok za dospijeće zapisa emitovanih juče je 91 dan, odnosno 18. oktobar. Na prvoj ovogodišnjoj aukciji 91-dnevnih državnih zapisa, koja je održana početkom jula, prodati su zapisi za oko 2,4 miliona eura po prosječnoj stopi prinosa od 4,95 odsto. Ukupan iznos prve ovogodišnje emisije bio je pet miliona eura. U ovoj godini održano je pet aukcija državnih zapisa čiji je rok dospjeća 182 dana. Državni zapisi predstavljaju diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta. Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

Prodati državni zapisi vrijedni 6,2 milion euraDržavni zapisi u vrijednosti od 6,2 miliona eura, sa prosječnom stopom prinosa od 5,47 odsto prodati su juče na drugoj godišnjoj aukciji.

Ukupan iznos druge aukcije 91-dnevnih zapisa bio je 6,7 miliona eura, a prema rezultatima aukcije objavljenim na sajtu Centralne banke, ukupan iznos podnijetih i prihvaćenih ponuda bio je 6,2 miliona eura.

Rok za dospijeće zapisa emitovanih juče je 91 dan, odnosno 18. oktobar.

Na prvoj ovogodišnjoj aukciji 91-dnevnih državnih zapisa, koja je održana početkom jula, prodati su zapisi za oko 2,4 miliona eura po prosječnoj stopi prinosa od 4,95 odsto.

Ukupan iznos prve ovogodišnje emisije bio je pet miliona eura.

U ovoj godini održano je pet aukcija državnih zapisa čiji je rok dospjeća 182 dana.

Državni zapisi predstavljaju diskontovane kratkoročne hartije od vrijednosti koje Centralna banka prodaje u ime Ministarstva finansija, u cilju održavanja tekuće likvidnosti budžeta. Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik